I am Traveller, Seeking The Truth

“Rasulullah SAW bersabda : “Allah ‘Azza Wajalla berfirman (hadits qudsi): “Kasih sayangKu mengalahkan kemurkaanKu.”Salam..Macamana dengan keadaan disana? Nanti balik puasa kat malaysia tak.. ma sakit lagi. ” bertalu-talu daiemuda menerima sms sebegini daripada keluarga dimalaysia.. membuatkan hati daiemuda berbelah bagi. Dimanakah aku? Yang manakah patut aku pilih… Antara Impian yang dibina sejak kecil ataupun harapan daripada Ibubapa tercinta?


sahabat-sahabat, secara kita tidak sedar..sama ada kita memhami atau tidak, sebenarnya ibubapa tak banyak mendesak anak-anak supaya kehendak dan keperluan mereka dipenuhi. Tetapi fahamkah kita? Bahawa mereka sebenarnya sangat-sangat mahukan kita sentiasa berdampingan dengan mereka? Dalam keadaan sendi-sendi dan kudrat mereka sudah tidak sekuat dulu..tidak segagah dan setampan mahupun secantik dulu..


“Ya Allah..Perlukah aku korbankan Impianku ini sementara waktu? Untuk balik dan berbakti pada makyah tercinta? Kerana apa yang aku lakukan sama sekali takkan mampu menebus segala jasa dan pengorbanan mereka mendidik dan membesarkan aku selama ni.. aku bukan hari ini kalau bukan kerana mereka…”

***********************************


P/s : Karmila : tak taula ape mslhnya, ak tak dapat nak connct bila call awak..yg pentingnya "Ak syukur Allah Kurniakan Sahabat Seperti Awak"


p/s : nisah : Mintak maaf ak susahkan awak..ak jarang g CC dah sekarang ni sebab cuaca sangat panas dan kering. Kulit menggelupas dan berdarah.- darah.. jadi buat masa sekarang, ak keluar utk benda2 yg wajib je A

My Profile

Kelantan, Malaysia
Maahad Rahmaniah,Kelantan (1997-2002) Darul Quran,JAKIM (2003-2006) SarjanaMuda UK Malaysia (2006-2009) Ijazah BA & AQ, Syria (Mei-Nov09) Sarjana UK Malaysia (Dec2009-Dec2010) PHD UMalaya / Jordan (2012-2014)

PERHATIAN

Salam..

sape ye pandai buat read more -:), tolong ajar ye..

erm, blog ana ni kalau nak tgok artikel penuh kena klik pada tajuk..

About this blog


1) Pemikiran dan Metodologi Dr Nuruddin Itr dalam penulisan kitab Manhaj al-Naqd (PHD)


2) Sejauhmana Keprihatinan Syeikh al-Albani terhadap Syawahid Imam al-Tirmizi. Kajian Terhadap Metodologi Antara Keduanya (MA)


3) Hukmul Ahadith allati Sakata a'nhu Abi Daud : Wahukmuhu lil Syeikh Albani (BA)


- Cadangan Proposal :

Penggunaan Kalimah Allah dikalangan Non Muslim menurut perspektif Al-Quran dan Al-Sunnah

Kalau sahabat-sahabat ada bahan, bagila kat ana ye. TQ

Biicara Ukhuwwah

Sahabat Seperjuangan