I am Traveller, Seeking The Truth

“Rasulullah SAW bersabda : “Allah ‘Azza Wajalla berfirman (hadits qudsi): “Kasih sayangKu mengalahkan kemurkaanKu.”


Salam Ukhuwwah penuh Kerinduah


Apa Khabar sahabat-sahabat semua? Di kesempatan ini, ana mahu Mohon Maaf banyak-banyak diatas semua SALAH dan SILAP, terasa menterasa yang ana dah lakukan sepanjang persahabatan kita. HALAL kan segala taklifan dan amanah yang tak tertunai. Sekiranya masih ada lagi hutang-hutang ana yang masih ana belum langsaikan, sahabat-sahabat boleh emailkan pada ana : elly_khadijah@yahoo.com. Jangan segan ye… Ataupun sahabat-sahabat boleh contact ayah ana : 0199708490.

ALHAMDULILLAH, syukur pada Allah s.w.t diatas anugerah persahabatan yang telah di kurniakan…Pesanan buat sahabat-sahabat, Warga TZM KIZ, teruskan perjuangan kalian. Mudahan-mudahan segala usaha kecil dan pengorbanan kita selama ini dinilai sebagai amalan soleh disisi Allah di akhirat kelak Insya Allah.


Bagi sahabat-sahabat yang masih ada exam yang berbaki, buatlah yang TERBAIK demi nama baik Islam dan penuhi impian mak ayah.. Insya Allah, hari ini last ana berada di UKM.. Esok dan seterusnya, masa dan ruang ana untuk dimanfaatkan sepenuhnya bersama keluarga tercinta.. Mungkin blog ni, ana tak dapat jengok dalam tempoh sebulan ni, memandangkan kesukaran ana untuk ke CC di Syria nanti. Insya Allah, kalau tiada aral melintang, 5 hari lagi ana akan ke Syria. Doakan ana dipermudahkan jalan untuk mencapai segala impian dan cita-cita ana.

Teristimewa buat Alang, Nisa, Nisah, Fizzah, Yuzi, Karmila, Afifah, Huda, ana mohon maaf banyak-banyak ye.. TERIMA KASIH, atas segala-galanya.. Ana sayang kalian..

Khas untuk Pakcik, Teruskan usaha..Bina kekuatan..semuanya bermula dari dirimu..Teruskan bermujahadah..Berjuang, berjuang dan teruslah berjuang. Manfaatkan segala ruang dan peluang yang ada..Insya Allah, ku YAKIN dan PASTI, kau mampu BANGKIT! suatu hari nanti.

SELAMAT TINGGAL...MAASSALAMAH..WASSALAM

Nak Search Ape Ye..

Loading...

My Profile

Kelantan, Malaysia
Maahad Rahmaniah,Kelantan (1997-2002) Darul Quran,JAKIM (2003-2006) SarjanaMuda UK Malaysia (2006-2009) Ijazah BA & AQ, Syria (Mei-Nov09) Sarjana UK Malaysia (Dec2009-Dec2010) PHD UMalaya / Jordan (2012-2014)

PERHATIAN

Salam..

sape ye pandai buat read more -:), tolong ajar ye..

erm, blog ana ni kalau nak tgok artikel penuh kena klik pada tajuk..

About this blog


1) Pemikiran dan Metodologi Dr Nuruddin Itr dalam penulisan kitab Manhaj al-Naqd (PHD)


2) Sejauhmana Keprihatinan Syeikh al-Albani terhadap Syawahid Imam al-Tirmizi. Kajian Terhadap Metodologi Antara Keduanya (MA)


3) Hukmul Ahadith allati Sakata a'nhu Abi Daud : Wahukmuhu lil Syeikh Albani (BA)


- Cadangan Proposal :

Penggunaan Kalimah Allah dikalangan Non Muslim menurut perspektif Al-Quran dan Al-Sunnah

Kalau sahabat-sahabat ada bahan, bagila kat ana ye. TQ





Biicara Ukhuwwah

Sahabat Seperjuangan