I am Traveller, Seeking The Truth

“Rasulullah SAW bersabda : “Allah ‘Azza Wajalla berfirman (hadits qudsi): “Kasih sayangKu mengalahkan kemurkaanKu.”

Setiap orang semestinya mempunyai impian, bahkan tanpa impian, hidup akan terasa tiada kemanisan, tiada harapan dan tiada perubahan.. Tetapi, dalam mewujudkan impian, ia tidak semudah ABC kerana sudah semestinya terlalu banyak dugaan, cabaran dan halangan yang terpaksa dilalui.. Adakalanya ketika kita sedang mengejar impian itu, terkadang muncul perasaan putus asa kerana tentangan atau rintangan yang mendatang terasa begitu berat dan menekan seluruh jiwa raga kita..Terkadang juga kita tertanya2, adakah impian aku akan tercapai di dunia ini?


Dari kecil saya menyimpan 3 impian utama..apa yang dibuat semestinya menjurus kearah 3 impian itu..seingat saya, coretan impian itu saya lakarkan dalam buku tulis semasa saya berada di darjah 3 lagi. Ya, sudah terlalu lama..Terlalu lama dan terkadang mengundang rasa jemu, sedih dan kecewa.. seandainya impian saya ini tidak mampu saya gapai.. target saya, kesemua impian ini saya akan capai sebelum umur saya berakhir 25 tahun..maksudnya sebelum 11.59 mlm 14 Julai 2010.. (‘ ,) Walau apapun, kuasa Allah maha hebat..Dia berkuasa dan Maha Tahu apa yang terbaik utk hambaNya..Bila dan tika mana kita betul-betul bersedia.

My Profile

Kelantan, Malaysia
Maahad Rahmaniah,Kelantan (1997-2002) Darul Quran,JAKIM (2003-2006) SarjanaMuda UK Malaysia (2006-2009) Ijazah BA & AQ, Syria (Mei-Nov09) Sarjana UK Malaysia (Dec2009-Dec2010) PHD UMalaya / Jordan (2012-2014)

PERHATIAN

Salam..

sape ye pandai buat read more -:), tolong ajar ye..

erm, blog ana ni kalau nak tgok artikel penuh kena klik pada tajuk..

About this blog


1) Pemikiran dan Metodologi Dr Nuruddin Itr dalam penulisan kitab Manhaj al-Naqd (PHD)


2) Sejauhmana Keprihatinan Syeikh al-Albani terhadap Syawahid Imam al-Tirmizi. Kajian Terhadap Metodologi Antara Keduanya (MA)


3) Hukmul Ahadith allati Sakata a'nhu Abi Daud : Wahukmuhu lil Syeikh Albani (BA)


- Cadangan Proposal :

Penggunaan Kalimah Allah dikalangan Non Muslim menurut perspektif Al-Quran dan Al-Sunnah

Kalau sahabat-sahabat ada bahan, bagila kat ana ye. TQ

Biicara Ukhuwwah

Sahabat Seperjuangan