I am Traveller, Seeking The Truth

“Rasulullah SAW bersabda : “Allah ‘Azza Wajalla berfirman (hadits qudsi): “Kasih sayangKu mengalahkan kemurkaanKu.”Majlis paling bersejarah dan berprestij di UKM selepas Majlis Konvokesyen iaitu Malam Anugerah Gemilang. Alhamdulillah MAG bg Fakulti Pengajian Islam baru malam tadi diadakan. Tetapi apa yang mengejutkan & memeranjatkan daiemuda, bilamana daiemuda dinobatkan sebagai Pelajar Mithali 08/09 . Ini sama sekali tidak dijangka dan harapkan oleh daiemuda. Apapun, dikesempatan ini, daiemuda mahu ucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada :

1) Kepada ayah dan mak daiemuda, diatas segala kasih sayang, perhatian, dorongan, dan pengorbanan yang telah dicurahkan dari daiemuda kecil sehingga besar..

2) Adik beradik, diatas segala "cabaran" mereka dlm memastikan daiemuda berusaha utk bersemangat dlm menuntut ilmu.

3) Barisan para pensyarah yang banyak mendidik dan memberi tunjuk ajar kpd daiemuda selama 3 tahun daiemuda berada di ukm

2) Kpd para sahabat yang banyak memberikan komitmen dan bantuan dalam memastikan kecermelangan bersama

3) Mad'u2 daiemuda, mungkin kerana kehadiran kalianlah, Allah menjadikan asbab untuk daiemuda berbakti..mungkin rahmat kecermelangannya di sebabkan anda semua..


Perkongsian utk semua : Didiklah diri sendiri sekurang2nya dgn item dibawah

1.Amalkan apa-apa yangg baik (juga amalan-amalan baru) selama 21 hari atau lebih berturut-turut Rasullullah (saw) bersabda, setiap akan menjadi tabiat and kalau tidak, ilmu itu akan mati.

2. Buang segala rasa hasad dengki, dendam dan lain-lain yang tidak baik. Emosi-emosi ini akan membenarkan otak mengeluarkan adrenaline berlebihan, cortisone & toxine yg mana boleh membawa kepada beberapa
penyakit cepat letih, wajah cepat nampak tua sebelum waktunya, selalu sakit perut & dan sebagainya.

Ada 3 kategori manusia :-

1. BERJAYA : Hari ini lebih baik daripada semalam
2. TERPEDAYA : Hari ini sama seperti semalam
3. CELAKA : Hari ini lebih teruk daripada semalam

Moga kita dapat mengikutikan segala tip-tip untuk menjadi orang yang cemerlang didalam hidup.syukran ya Allah diatas segala nikmat yang engkau telah anugerahkan..

My Profile

Kelantan, Malaysia
Maahad Rahmaniah,Kelantan (1997-2002) Darul Quran,JAKIM (2003-2006) SarjanaMuda UK Malaysia (2006-2009) Ijazah BA & AQ, Syria (Mei-Nov09) Sarjana UK Malaysia (Dec2009-Dec2010) PHD UMalaya / Jordan (2012-2014)

PERHATIAN

Salam..

sape ye pandai buat read more -:), tolong ajar ye..

erm, blog ana ni kalau nak tgok artikel penuh kena klik pada tajuk..

About this blog


1) Pemikiran dan Metodologi Dr Nuruddin Itr dalam penulisan kitab Manhaj al-Naqd (PHD)


2) Sejauhmana Keprihatinan Syeikh al-Albani terhadap Syawahid Imam al-Tirmizi. Kajian Terhadap Metodologi Antara Keduanya (MA)


3) Hukmul Ahadith allati Sakata a'nhu Abi Daud : Wahukmuhu lil Syeikh Albani (BA)


- Cadangan Proposal :

Penggunaan Kalimah Allah dikalangan Non Muslim menurut perspektif Al-Quran dan Al-Sunnah

Kalau sahabat-sahabat ada bahan, bagila kat ana ye. TQ

Biicara Ukhuwwah

Sahabat Seperjuangan