I am Traveller, Seeking The Truth

“Rasulullah SAW bersabda : “Allah ‘Azza Wajalla berfirman (hadits qudsi): “Kasih sayangKu mengalahkan kemurkaanKu.”


Assalamualaikum sahabatku..

 

ku kira tiada kata yang mampu ku ucapkan ketika detik-detik perpisahan ini semakin hari semakin hampir. kau hadir tika aku kehilangan..kau hadir memberi sinar baru kehidupan ku......kau hadir tika aku hampir jatuh lantaran hiba dan sayu ksepian ..kau hadir mnenangkan jiwaku yang resah dan gelisah..

 

bagaimana untukku terima perpisahan ini wlaupun setahun cuma..bagiku cukup menyeksakan tempoh itu...sememangnya diri ini belum bersedia...namun aku harus belajar matang sekarang...walaupun pemergianmu ke bumi syam meninggalkan aku sendirian tanpa teman, aku harus belajar dan pasrah.. ku cuba cari penawar duka ku..

  

sahabat... semakin hari semakin tabah aku bersedia untuk menghadapi perpisahan ini, aku cuba manfaatkan setiap detik bersamamu..kerana kita tidak dapat jangka apa yang bakal berlaku keesokan hari..

 

ku ingin ucapkan terima kasih diatas keikhlasan yang terpancar di wajahmu lantaran melayan karenah ku yang manja..aku tak mampu nak mengungkapkan penderitaan batinku..aku begitu keras hati dan sukar untuk didampingi..hadirnya akak, beriku kenal erti kasih sayang yang selama ini aku tidak mengerti..

 

penderitaan batinku takperlu aku ceritakan lantaran kesan dendamku.. pujukmu membuatkan dendam itu terlerai dengan mudah..pujukmu buatku sedar bahawa semuanya adalah ketentuan yang pasti yang perlu aku redha.. pujuk mu buat aku semakin lembut hati..inilah yang termampu ku kongsikan bersmamu sahabat..

 

Ya Allah, kau tarik nikmat kebahagiaan itu..kau hau hadiahkan insan-insan yang menyayangi ku..daku hiba bila menatap wajah-wajah insan ini.aku terlau bersyukur dengan kehadiran kalian..

 

terima kasih Ya Allah...

 

moga kau tabah berada di bumi syria.. doaku moga kau bahagia..aku akan sentiasa mendoakanmu sahabat.. sayang akak..

 

My Profile

Kelantan, Malaysia
Maahad Rahmaniah,Kelantan (1997-2002) Darul Quran,JAKIM (2003-2006) SarjanaMuda UK Malaysia (2006-2009) Ijazah BA & AQ, Syria (Mei-Nov09) Sarjana UK Malaysia (Dec2009-Dec2010) PHD UMalaya / Jordan (2012-2014)

PERHATIAN

Salam..

sape ye pandai buat read more -:), tolong ajar ye..

erm, blog ana ni kalau nak tgok artikel penuh kena klik pada tajuk..

About this blog


1) Pemikiran dan Metodologi Dr Nuruddin Itr dalam penulisan kitab Manhaj al-Naqd (PHD)


2) Sejauhmana Keprihatinan Syeikh al-Albani terhadap Syawahid Imam al-Tirmizi. Kajian Terhadap Metodologi Antara Keduanya (MA)


3) Hukmul Ahadith allati Sakata a'nhu Abi Daud : Wahukmuhu lil Syeikh Albani (BA)


- Cadangan Proposal :

Penggunaan Kalimah Allah dikalangan Non Muslim menurut perspektif Al-Quran dan Al-Sunnah

Kalau sahabat-sahabat ada bahan, bagila kat ana ye. TQ

Biicara Ukhuwwah

Sahabat Seperjuangan